Selecteer een pagina

De wekker gaat. Je hijst jezelf uit bed voor koffie en een douche. Half ontwaakt loop je richting de kledingkast om een outfit uit te zoeken voor vandaag. Misschien had je deze de avond ervoor al klaargelegd of trek je alle kleren uit de kast om vervolgens in de laatste 2 minuten voor vertrek maar gewoon iets aan te trekken. Je bent bijna bij de deur als je toch nog even een sprintje trekt richting slaapkamer om ‘je shirt te verwisselen’. 

Voel jij je altijd happy met de outfit die je aantrekt?
En past het ook goed bij wie je bent en wat je wilt uitstralen?

Misschien vind je je kleren goed genoeg of ga je uit gewoonte voor veilige en neutrale kleding. Je kunt er ook anders naar kijken.

Wat zegt jouw kleding over jou? En past je kleding bij het ‘beeld’ dat je zou willen uitstralen of juist helemaal niet?

What image fits you?

Je imago kan heel belangrijk zijn, maar sta je daar wel eens bij stil? Wellicht weet je heel goed hoe je eruit wilt zien maar zijn er verschillende factoren die een rol spelen om dit toch maar niet te doen. 

Is wat je uitstraalt wel jouw imago?

Wij zijn als mens geneigd heel snel te oordelen over anderen. En omdat we dit weten nemen we vaak het oordeel van anderen serieuzer dan dat van onszelf. Bizar eigenlijk. Zeggen je familie, vrienden, collega’s dat je dat rode truitje beter niet aan kan doen, dan ben je geneigd te denken dat zij het beter weten en pas je je aan.

Ik vind dit een rare gedachtekronkel en hoop dat jij dat met mij eens bent.

Ga jij weleens shoppen om vervolgens allemaal kledingstukken van de rekken te plukken die je ‘normaal’ nooit aan zou durven? ‘Gewoon voor de grap’ zeg je tegen jezelf en gaat het pashokje in.

Eenmaal voor de spiegel begin je (letterlijk) te stralen van de fantastische kleding die je aan hebt en zou je willen dat je zo de winkel uit kan lopen. Maar ja, zo kennen anderen je niet, dus zou je dit nu wel aantrekken? Met tegenzin hang je de kleding terug in het rek en teleurgesteld loop je de winkel uit. De volgende keer durf ik het misschien wel, hoop je.

We houden onszelf voor de gek door te doen alsof we zijn zoals anderen ons bekijken. Op een gegeven moment heb je jezelf wijsgemaakt dat het te laat is om nog te veranderen.

Maar ‘nothing is set in stone’, dus waarom zou jouw keuze voor jouw image dat wel zijn? Veranderen kan altijd, en terug veranderen ook! Zolang we anderen voor ons laten beslissen hoe wij eruit moeten zien, zullen we nooit happy zijn met ons zelfbeeld.

Ik geloof dat je imago een verlengstuk van je identiteit moet zijn. Hoe kan jij stralen als je voor je gevoel altijd maar concessies moet doen voor de buitenwereld? Laat zien waar je voor staat, wie je bent en wat je gelukkig maakt!

Het is tijd om opnieuw naar je eigen imago te luisteren en uit te stralen wie je bent. Doe je mee?