De wekker gaat. Je hijst jezelf uit bed voor koffie en een douche. Half ontwaakt loop je richting de kledingkast om een outfit aan te trekken voor vandaag. Misschien had je deze de avond ervoor al klaargelegd of trek je alle kleren uit de kast om vervolgens in de laatste 2 minuten voor vertrek maar gewoon iets aan te trekken. Je bent bijna bij de deur als je toch een sprintje trekt richting slaapkamer om ‘alleen even je shirt te verwisselen’. 

Voel jij je altijd happy met de outfit die je aantrekt? En past het ook goed bij wie je bent en wat je wilt uitstralen? Misschien zijn je kleren wel gewoon goed genoeg of ga je misschien liever gewoon voor veilige en neutrale kleding, maar misschien is dit je kans om er eens anders naar te kijken. Wat zegt jou kleding over jou? Past dit bij het ‘beeld’ wat je zou willen hebben of is dit juist verre van? Kortom, what image fits you? Je imago kan heel belangrijk zijn, maar heb je hier wel eens over nagedacht? Wellicht weet je heel goed hoe je eruit wilt zien maar zijn er verschillende factoren die een rol spelen om dit toch maar niet te doen. 

Is het wel jou imago?

Wij als mens zijn geneigd heel snel te oordelen over anderen. En omdat we dit weten nemen we vaak het oordeel van anderen serieuzer dan dat van onszelf. Hoe bizar eigenlijk! Zeggen je familie, vrienden, collega’s dat je dat niet aan moet doen, dan ben je van mening dat zij het beter weten en pas je je aan. Ik vind dit een rare gedachtekronkel en hoop dat jij dat ook met mij eens bent.

Ga jij weleens shoppen om vervolgens allemaal kledingstukken van de rekken te plukken die je eigenlijk nooit aan zou durven? ‘Gewoon voor de grap’ zeg je tegen jezelf en gaat het pashokje in. Eenmaal binnen begin je (letterlijk) te stralen van de fantastische kleding die je aan hebt en zou willen dat je zo de winkel uit kan lopen. Maar ja, dat is niet zoals anderen je kennen dus zou je dit nu wel doen? Met tegenzin hang je het terug en loop je met een teleurgesteld gevoel de winkel uit. De volgende keer durf ik het misschien wel!

We houden onszelf voor de gek door te doen alsof we zo zijn zoals anderen ons bekijken en op een gegeven moment denk je dat het te laat is om nog te veranderen. ‘Nothing is set in stone’, dus waarom zou jouw keuze dat wel zijn? Veranderen kan altijd, en terug veranderen daarmee ook! Zolang we anderen maar voor ons laten beslissen hoe wij eruit moeten zien, zullen we nooit happy zijn met ons zelfbeeld. En ik geloof dat je imago een verlengstuk van je identiteit moet zijn. Hoe kan jij stralen als je voor je gevoel altijd maar concessies moet doen? Laat zien waar je voor staat, wie je bent en wat je gelukkig maakt!

Misschien toch maar de keus maken om altijd opnieuw naar je eigen imago te luisteren 😉